Blanco om Ål Cup

Isabel Blanco har deltatt fleire gonger på Ål Cup, både som spelar og lagleiar. I 2011 skreiv ho om sine minner frå Ål Cup.

Isabel BlancoMitt navn er Isabel Blanco, er 32 år og kommer fra Bergen. Til daglig spiller jeg på et av Europas beste håndball-lag, Larvik HK. Jeg begynte å spille håndball da jeg var 6 år gammel i en klubb som heter Kjøkkelvik i Bergen. Har alltid elsket å spille håndball - det har vært min store lidenskap så å si hele mitt liv. Har opplevd utrolig mye gøy og reist verden rundt med klubb og landslag og vunnet mange medaljer og pokaler. Har masse minner liggende på hardisken min, men det aller første jeg kan huske fra min aktive karriere var da Kjøkkelvik hadde meldt hele klubben på til Ål Cup. Ikke var det bare en av mine første turneringer, men vi skulle også sove hjemmefra, faktisk ta toget 4 timer for å komme dit. Det var stort men også veldig skremmende. Sovepose og liggeunderlag ble festet godt til baggen og jeg var klar. Kan være at Ål Cup ikke er en kjempestor cup men for oss småjentene var det noe stort vi skulle oppleve. Stemningen var god, når vi ikke selv spilte heiet vi på de andre lagene, spiste pølser og vafler for lommepengene vi hadde fått av mamma og pappa. Men det er en episode jeg alltid kommer til å huske. Jeg var en forholdsvis stille og rolig jente den gangen, sto for det meste nede på vingen og kastet ballen fra meg så fort jeg fikk den og lot de andre jentene ta seg av skytingen. Treneren min hadde prøvd å få meg til å skyte mange ganger men det hadde liksom ikke passet seg. Men omsider tok jeg mot til meg, tok 3 skritt og skjøt ballen av gårde. Det var ikke et hardt skudd men derimot en måneball som endte med å trille inn til keeper. Alle lagkammeratene mine jublet og klappet selv om den ikke var i nærheten av å gå i mål. Jeg var veldig stolt, mitt aller første skikkelige skudd på kamp, en stor dag. Det ble også feiret med brus til alle etter kampen. Har blitt mange skudd siden men er nok det skuddet jeg husker aller best. Jeg deltok nok en tre- fire ganger på Ål Cup da jeg var mindre. Synet på hva som var viktig endret seg med årene, første gangen dreide det seg nok mest om å tørre sove hjemmefra, leke og heie. Da vi ble litt eldre ble det mer fokus på guttelagene og diskoteket om kvelden, samtidig som det var viktig å komme så langt som mulig og vinne håndballkamper. Å reise på cup handlet om mange ting, få nye venner, flørte med guttene, oppleve ting med lagkammeratene sine, føle samhold - alle disse tingene opplevde jeg på Ål Cup. Er sikkert flere grunner til at jeg valgte å fortsette med håndball, men disse gode opplevelsene var en av grunnene. Det angrer jeg ikke på i dag.

Er glad for å høre at Ål Cup fremdeles eksisterer og gir spillere i alle aldersgrupper opplevelser og minner de aldri vil glemme!! Ha det gøy - det er det aller viktigste…

    Sponsorar